Helgi Reynisson

Islandshike

Publicerad 2014-07-17 12:09:01 i Allmänt,

Mina sista dagar på Island tillbringade jag med min vän Andreas. Vi hikade runt lite i landet av is och eld. Självklart stod vår stora jeep redo att köra oss genom de utmanande terrängerna. 
Vi började vår lilla resa med en hike från Skogafoss upp till Fimmförðarháls och ner till Þórsmörk, mellan två glaciärer, förbi flera vulkaner och kratern där utbrottet skedde i Eyjafjallajökull 2010.
Vi kom till slut ner i dalen i Básar och fann oss en fin tältplats.
På kvällen träffade vi en gammal man som vi spelade gitarr och sjöng tillsammans med. Vi fick öl.
Så klart missade vi bussen kl. 07:20 nästa morgon, men på grund av att vi spelat kvällen innan fick vi skjuts så att vi hann med bussen längre fram ändå.
Vi kom ner till Seljalandsfoss och körde sedan ner till Kirkjubæjarklaustur förbi Dyrhólaey.
En islandshike utan glaciärlagun (Jökulsárlón) är ingen riktig hike.
Andra ställen som vi besökte var Skaftafell och Vík. Där regnade det för mycket för att några kort skulle bli bra. Sista stoppet innan hemfärd till Reykjavík var Selfoss camping. Där träffade vi bland annat på dessa.
 
 
 
 
 

Höghus

Publicerad 2014-07-03 02:00:00 i Allmänt,

Jag tillsammans med några isländska vänner startade band här på Island och vi har kallat oss Höghus. Vi var i studio och spelade in en av våra sånger. Det har varit en bra erfarenhet och jag hoppas på att kunna fortsätta och utveckla musiken i framtiden.