Helgi Reynisson

Kort update

Publicerad 2013-09-19 12:47:06 i Allmänt,

Vad gör jag på Island? Bland annat leker jag med pärlor.
Min bror köpte en bar. Så jag har börjat jobba där vissa kvällar också.
Förra helgen var jag på Harpan, Reykjavíks konserthus, och lyssnade på The Real Group.
I går såg jag på FB att Kristian Gidlund hade gått bort. Jag visste inte vem det var. Så jag lyssnade på hans sommarprat och blev berörd. Här är en länk till det: http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4610283
 
I går natt drömde jag en märklig dröm. Jag vet att andras drömmar oftast är ointressanta, men det här är ju inte någon annans dröm, utan faktiskt min dröm och min blogg, så jag skriver om det ändå. Jag drömde att jag spelade i Los Angeles Lakers. Lakers är ett basketlag i NBA som jag följer och har följt stenhårt de senaste åren, sett alla matcher och så. Jag var bästa buddy med stjärnan Kobe Bryant och vi spelade i någon riktigt viktig match. Jag kramade om honom och vi såg in i varandras ögon med kärlek. Vi pratade om att laget hade förändrats mycket under åren men att det var jag och han som var kvar. Vi var kärnan, stommen och ryggraden i laget. Jag sa till honom att jag saknade vissa av spelarna som varit med för ett par år sedan när vi vann över Celtics i NBA-finalen. Jag saknade Vujacic och Farmar bland annat. Hann höll med och vi kramade om varandra än en gång. Varför jag kommer ihåg den här drömmen är för att jag vaknade mitt i den. Jag vaknade då jag spelade i en match och skulle slänga mig efter bollen. När jag slängde mig efter bollen hade jag med mig en stolthet för laget och en kärlek och respekt för Kobe Bryant. Men eftersom drömmar för mig känns väldigt verkliga trodde min kropp på att jag verkligen slängde mig efter bollen så jag slängde mig i sömnen och landade på byrån och vaknade.
 
Det gjorde ont.
Men det var värt det. 

Födelsedagskalas

Publicerad 2013-09-09 23:00:59 i Allmänt,

I lördags fyllde min brorsdotter, Stefanía-Dís, 8 år.
Min present till henne var en dagbok med lås.
Det verkade hon bli glad för.
Andra paket var svårare att öppna.
Men kramar gavs ut till alla som tack.
Sen blev det frågesport.
Och sen spårade festen ur.
Men jag hann i alla fall testa födelsedagsbarnets klocka. Snygg!
 
 
 

Gymnasiejeepar

Publicerad 2013-09-06 10:01:51 i Allmänt,

Jag jobbar på ett fritids i en lågstadieskola. Bredvid skolan finns ett gymnasium. Jag fick för mig att gymnasiet kändes väldigt amerikanskt när jag observerade det från distans. Det har att göra med att i princip alla elever kör bil till skolan!
 
På Island är åldersgränsen för körkort 16 år, precis som i många amerikanska stater. Man känner väl igen det från alla sådana high-school-filmer man sett genom åren. Men jag förstår inte hur alla kan ha tillgång till var sin bil? Många kommer med sådana gigantiska jeepar, har i gång extremt hög (cool) musik, kör in på parkeringen som galningar, kliver ur och ser sjukt sköna ut och sen går de och sätter sig för att räkna i matteboken. Det känns märkligt, ovant och lustigt på något vis.
 
I kontrast till de coola kidsen känner mig töntig när jag tar min Strætó (buss) till jobbet. Men jag har ju inte ens körkort. Min trettonåriga brorson har börjat övningsköra. Han lär säkert ta körkort före mig. Men what the heck! Jag är miljövänlig! Det är i alla fall inte islänningarna med alla sina gymnasiejeepar. 

Hej Reykjavík!

Publicerad 2013-09-05 13:51:00 i Allmänt,

Jag har alltså flyttat till Island. I dag är min fjärde dag här, och jag har redan börjat trivas. De senaste dagarna har jag umgåtts mycket med mina halvbröder och deras barn. I går var även min första arbetsdag på ett fritids en bit utanför Reykjavík. Jag var lite nervös innan på grund av att jag inte kan så bra isländska, men allt gick över förväntan. Mina kollegor verkar trevliga och barnen snälla.

Jag bor i en jättefin lägenhet i centrala Reykjavík med utsikt över hamnen. De här fotona är tagna inifrån lägenheten och visar utsikten jag har.

Det är inte många lägenheter som har två våningar. Men den jag bor i har det!

Jag har även sådan tur att jag har ett piano. Som dock behöver stämmas.

Jag med kamera.

Gatan nedanför och gatan ovanför lägenheten.

Jag tar buss till jobbet. Bussen går i från rådhuset, som jag tycker är en ganska häftig byggnad.