Helgi Reynisson

Vad grannar kan skada

Publicerad 2013-10-28 09:19:54 i Allmänt,

För någon vecka sedan klagade mina grannar på mitt pianospel. Inte för att jag spelat på obekväma tider utan bara allmänt på att det är för högt. Det har fått mig att nästan helt sluta spela och när jag spelar nu för tiden spelar jag tyst som fallande damm. Väldigt tråkigt tycker både jag och min lägenhetsbuddy Andreas. Jag försöker intala mig om att fullständigt skita i dem (grannarna) och fortsätta spela som vanligt (jag spelar som sagt ingenting mellan 12-22 annars heller), men det är svårt. I natt drömde jag till och med mardrömmar om grannarnas klagomål. Jag sitter lugnt och spelar någon lugn Håkan-låt och sedan kommer de arga knackningarna och de irriterade ringningarna på dörrklockan. Usch vad något sådant kan förstöra ens musiklust totalt.  
 

Kommentarer

Postat av: Juni

Publicerad 2013-10-28 09:57:02

Strunta i dem! Ärligt talat - hur lättstörd får man vara? Det vore en sak om det var "Spanien är ett land" från morgon till kväll. Då blir man ju galen! Men ditt pianospel..? Kör på! (Självklart på schyssta tider, typ från 10-21, eller nåt.)

Svar: Ja, jag försöker, men problemet är att när jag väl börjar spela börjar jag tänka på om de hör och störs eller inte. Sjukt svårt att stänga ut det. Men ska försöka. Tack för stöd!
Helgi

Postat av: Annkarin

Publicerad 2013-10-28 20:20:36

Har du träffat personen ifråga? Du kanske ska bjuda in på en fika o kolla varför det är så störande? Kan ju vara någon som jobbar skift? Å i så fall kanske hen är borta vissa tider så du kan spela då.

Svar: Ja, vi har träffat dem. De jobbar inte skift. Problemet är att jag inte kan sluta tänka på om jag stör dem eller inte medan jag spelar, så jag kan inte gå in i musiken som förut. Det förstör hela upplevelsen och lusten med musik.
Helgi

Kommentera inlägget här
Publiceras ej