Helgi Reynisson

Glaciärvandring på Sólheimajökull

Publicerad 2013-11-05 01:03:41 i Allmänt,

Jag har fått en del fina kommentarer som säger att jag tar fina bilder. Det tackar jag för, men jag känner mig även lite oförtjänt berömd eftersom jag har flera vänner som tar enormt mycket bättre och finare bilder än jag. Till exempel har min kära vän Elin en blogg där hon laddar upp några av sina fantastiska bilder. Gå gärna in och kika, huginnfljuga.blogg.se är addressen.
 
I fredags blev jag magsjuk så jag missade min egen Halloweenfest och även hela musikfestivalen Iceland Airwaves som pågick under helgen. Dock samlade jag krafterna och besteg glaciären Sólheimajökull under söndagen.
Det var egentligen ingen större bedrift. Det var varken så värst kallt, blåsigt eller långt att gå. Här är lagunen som fanns nedanför glaciären.
Det var en rolig färd. Därför ser folk glada ut. Allt svart ni ser på glaciären är inte sten utan aska från vulkanen Eyjafjallajökulls utbrott 2010.
Vi hade en guide som berättade mycket om glaciären, dess struktur historia och annat. Tyvärr ser prognosen inte så god ut för den här glaciären, eller för någon glaciär på hela jorden för den delen. Sólheimajökull krymper med 100 meter varje år och kommer troligtvis vara helt borta om 100-200 år.
Efter turen tog vi ett segerkort nedanför glaciären med isländska flaggan.
 

Kommentarer

Postat av: Quinten

Publicerad 2013-11-05 01:49:17

Great pictures, Helgi! I really like your blog :-)

Svar: Thanks! It was nice chatting with you on the bus :-) Hope you learned some swedish ;-)
Helgi

Postat av: elin

Publicerad 2013-11-05 12:10:08

galning! kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej