Helgi Reynisson

Julhälsning

Publicerad 2013-12-24 14:46:40 i Allmänt,

Nu är jag och familjen i Göteborg och firar jul med stora tjocka släkten. Därför vill jag skicka en julhälsning till vår fina katt, Vilma. Hon firar julafton och juldagen alldeles ensam och därför tänker jag på henne lite extra. God jul! 
 

Esja og Harpa

Publicerad 2013-12-22 18:39:47 i Allmänt,

Två vackra isländska namn. Esja är namnet på ett berg man ser från Reykjavík och Harpa heter Reykjavíks fantastiska konserthus. Nu är jag i Uppsala, på besök. I morgon åker jag till Göteborg för att fira jul och träffa familj. 
 

Hið Blómlega Bú

Publicerad 2013-12-14 13:50:00 i Allmänt,

För ett par veckor sedan hamnade jag mitt i inspelningen av ett tv-pogram. Inspelningen gjordes ute på landet med en massa härliga människor. Min uppgift var att ha trevligt, äta god mat, sjunga och spela gitarr. Programmet är ett slags matprogram och det här avsnittet som vi spelade in är programmets juledition. Vi gjorde typiska isländska jul-fikabröd och allt var väldigt isländsk. Allt förutom att vi spelade in mig sjungandes en julvisa på svenska. Så i morgon, söndag tredje advent klockan åtta isländsk tid kommer jag dyka upp i de isländska tv-rutorna och sjunga på svenska. Eftersom de flesta av er som läser det här inte följer isländsk tv men kanske ändå vill höra vad jag sjöng för någonting finns visan att höra här under. Sedan följer några bilder från programinspelningen.
 
 

Reykjadalur

Publicerad 2013-12-08 00:04:26 i Allmänt,

Kanske den häftigaste naturupplevelsen jag har varit med om någonsin är att besöka Reykjadalur. Väderprognoserna var emot oss, men på vägen dit steg ändå solen upp.
Reykjadalur är ett område med varma källor. Kokande vatten är inte att leka med.
Cirka en timmes vandring förbi rykande bäckar och berg.
Till slut hittade vi en bäck som blandats med glaciärvatten och alltså fått en behaglig temperatur kring runt 40 grader celsius. Här kan ni se Andreas njuta.
Reykjadalur och liknande platser på Island är något alla borde uppleva. Ord och bilder räcker inte till.