Helgi Reynisson

Seglats

Publicerad 2013-08-30 22:32:37 i Allmänt,

I veckan var jag ute på seglats med föräldrarna.
Pappa
Mamma
Det var många som var ute och fiskade.
Sen blev det kväll.
 

Kräftskivor

Publicerad 2013-08-24 17:23:49 i Allmänt,

Nu bär det strax av till Allmänna Sångens kräftskiva. Det blir den andra för i år. Nedan är några bilder från den första.

 
 

Bloggdesign och körsång

Publicerad 2013-08-23 17:09:05 i Allmänt,

Nu har jag piffat lite mer med designen på bloggen. Jag har flyttat upp sidomenyn under headern och gjort en liten dropdown-meny längst upp till höger. Det är kul att få den där pysselkänslan, tycker jag. Men lite jobbigt att man aldrig blir nöjd och hela tiden vill göra om på nytt.

I går sjöng jag med VGMK (Västgöta Nations Manskör) antagligen sista gången på väldigt länge. De är riktigt fina killar. I början av sommaren var vi i Krakow och tävlade i en körtävling. Vi vann förstapris. Nedan finns en inspelning av oss från en kyrka i Krakow. Vi sjunger "Sverige", av Wilhelm Stenhammar. Bilderna är tagna av Thomas (Traktorn) Läräng på Ljusterö i Stockholms skärgård, nu vid midsommar.

Slipp all reklam på internet

Publicerad 2013-08-21 17:15:00 i Allmänt,

Jag tänkte tipsa om AdBlock. Det är en funktion som gör att man slipper se all reklam som finns på internet. Du slipper även reklamen som visas när du kollar på TV4Play eller Kanal5play eller liknande där du annars tvingas genomlida flera minuter av propaganda innan programmen du vill se startar.

Gratis är det och du behöver inte göra någonting mer igen efter att du installerat.

Gå in på https://adblockplus.org för att installera.

No soup for you!

Publicerad 2013-08-18 20:39:00 i Allmänt,

Seinfeldfest i fredags. Jag köpte en fake-kubansk cigarr. Mer utklädnad än så blev det inte. Här är dock vinnaren av bästa utklädnad. No soup for you! Johanna och Traktorn flyttar till Oslo. Jag och Ludde leker kära. Passion! I lördags firades Viktor med Burgare och Rysk Champagne.

Tack och lov

Publicerad 2013-08-15 16:48:00 i Allmänt,

Traktorn ler sitt hjärtligaste leende 

För några veckor sedan kom jag att tänka på en sak. Det handlade om riktning.

Fyra vanliga riktningar är vänster, fram, höger och bak. De är ofta inte helt självklara eftersom de alla beror på var i från man utgår. Det hållet som är vänster i ett läge är höger i ett annat. Samma gäller fram och bak. Därför är det många också som har svårt för det här med riktning. Min mamma, men också flera av mina vänner, har i bland svårt att skilja på höger och vänster.

Dock är det inte lika vanligt att ha svårt att skilja på fram och bak, märkligt nog. De är ju riktningar lika mycket som höger och vänster. Men på något vis klarar vi av det enklare.

Tänk ändå vad intressant det skulle vara med någon som har svårt för fram och bak, till exempel vid väganvisningar: “"När du kommer fram till korsningen kör du rakt bakåt i tio minuter, och sen är du framme”".

Men så är det ju inte.

Tack och lov.

L'Ermitage Villa Blanche

Publicerad 2013-08-11 16:50:00 i Allmänt,

I går höll vi till ute i Alunda. 

Det bjöds på helgrillad gris.

Fint väder fick vi också.

Gott var det, tyckte Mård.

Efter bastu och bad hyste vi in oss i en gammal smedja, och sen tog kvällen slut efter några timmar. 

Prince

Publicerad 2013-08-05 14:46:00 i Allmänt,

I går såg jag Prince spela. I stället för hans vanliga funky-stil körde han Rock and Roll hela kvällen. Det var verkligen sjukt bra. Musikalitet och energi till max.

Jag älskar popcorn

Publicerad 2013-08-03 11:08:00 i Allmänt,

I helgen står jag och säljer popcorn och remmar på festivalen Music&Arts. Ett väldigt roligt jobb faktiskt. Alla blir så glada på festival. Kanske speciellt i stunden de köper godis och popcorn.